Mi a célja a Polyán Egyesületnek?

A facebook oldalunkon sokan dícsérnek, sokan gratulálnak a tevékenységünkhöz, de ezzel együtt rendszeresen megkérdezik tőlünk, hogy és ezt mind mi végre tesszük, mi a célja a Polyán Egyesület tevékenységének.

A Polyán Egyesület eredetileg természettel együttműködő gazdaság létrehozását tűzte ki célul. Létezésünkkel szeretnénk bebizonyítani, hogy az ember is gazdagíthatja a természetet!
Ez a cél nem változott, de közben néhány konkrétabb cél is megfogalmazódott:
1. A kárpáti borzderes, mint őshonos szarvasmarha fajta megmentése, genetikai állományának in-situ megőrzése, tenyésztése.
2. Magyarországon újból legyen tehén a háztájiban, ezáltal a magyar embereknek a saját, kétkezi, becsületes munkájukból lehessen megélhetése, és a falun megtermelt egészséges élelmiszereket tudjunk vásárolni a gyermekeinknek!

Annak megértése, hogy ez mennyire fontos álljon itt egy dokumentum film a szatmári csordák eltűnéséről, aminek az első fél órájában megtudhatjuk, hogy a háztáji tehén tartás mit jelentett a falusi ember számára, a második fél órában pedig szembesülhetünk azzal, hogy az EU csatlakozás pusztán piacszerzést jelentett és csak és kizárólag a tőkés társaságok érdekét szolgálta. Nagyon tisztán és egyszerűen kiderül, hogy milyen eszközöket használ az EU a tőke érdekek érvényesítésére.

Mi úgy gondoljuk, hogy a magyar falu, a falusi ember önrendelkezése, sőt önbecsülése visszaszerzésének az egyik eszköze a háztáji tehéntartás újbóli elterjesztése. Ezért helyeztünk ki közel 70 tehenet háztájiba.

Videó: A jószág volt az aranya a népnek - Requiem a Szatmári csordákért!

 


Megjegyzés és megosztás

Az alábbi mezőben lehetőséged van a cikkhez megjegyzést, véleményt fűzni. Valamint itt fogalmazhatsz meg kérdéseket is, amelyet a cikk keretében, vagy a megjegyzést használva megpróbálunk rövidesen megválaszolni. Ha meg akarod osztani a megjegyzésedet akkor a 'Post to Facebook' jelölőnégyzetet hagyd bekattintva! (ehhez be kell jelentkezned a facebookra)
Ha van az ismerőseid között állattartó akkor ezt külön is megköszönjük!