Civil norvég támogatás

A Mikóházi fenntartható falu program beindítására jó lehetőséget teremtett az Ökotárs Alapítvány által kiír civil norvég pályázat.

 

 

A pályázati projekt keretében a következő eredmények születtek:

  • Elkészítettük a helyi gyümölcsfajták adatbázisát, beindítottunk egy csemetekertet ahonnan a helyiek ingyenesen juthatnak helyi gyümölcsfa csemetékhez.
  • Megvásároltunk 1000 db őshonos magyar napos csibét, 250 db napos pulykát és 250 db napos libát, amelyet a mikóháziak között (30 család) osztottunk ki egy kis pályázat keretében, amiben a nyertesek vállalták, hogy az őshonos baromfi fajtákat tovább tartják.
  • Elkészült az első Mikóházi kalendárium, amiben elkezdtük összegyűjteni azokat az információkat, ismereteket ami segítheti az állattratást, a helyi élelmiszer termelés növekedését
  • Megrendeztünk több előadást a faluházban a háztáji gazdálkodás, a helyi gazdaság fejlesztés és a fenntarthatóság témakörökben.
  • Megszerveztünk egy a helyi élelmiszertermelést népszerűsítő, ill. a helyi kultúrát, a helyi ételeket, hagyományokat felelevenítő mulatságot, az 1. Hegyközi Helyi Termék Fesztivált.

Okotars_logo

 

- nak a támogatást ezúton is köszönjük!

 

Csirkeosztas

A baromfi osztás képei

Gyumulcs

A helyi gyümölcsfajták gyűjtése